تعمیر دستگاه میکرونیدلینگ چگونه انجام می‌شود؟ آیا با فرآیند عیب‌یابی این دستگاه آشنا هستید؟ چگونه با نگهداری بهتر طول عمر دستگاه‌های microneedling را  افزایش دهیم؟ در این مقاله قصد داریم پس از معرفی انواع برندهای دستگاه میکرونیدلنیگ موجود در بازار، به بررسی پاسخ این سوالات بپردازیم.

دستگاه میکرونیدنیگ چیست؟

میکرونیدنیگ دستگاهی متشکل از سوزن‌های بسیار کوچک است که از آن برای ایجاد جراحات ریز و سوراخ‌های بسیار کوچک بر روی پوست استفاده می‌شود. استفاده از این دستگاه سبب تحریک روند بهبود طبیعی پوست شده و تولید کلاژن و به‌ویژه الاستین را افزایش می‌دهد. از جمله مزایای استفاده از microneedling می‌توان به جوان‌سازی و افزایش درخشندگی پوست اشاره کرد. درمان مشکلاتی هم‌چون خطوط ریز، چین‌وچروک‌ها، جوش و … به کمک این دستگاه امکان‌پذیر است.

اجزای تشکیل دهنده  دستگاههای میکرونیدلینگ

دستگاه میکرونیدلینگ شامل یک برد الکترونیکی جهت فرمان دادن به موتور و همچنین یک موتور جهت تولید نیرو یک عدد شفت که وظیفه انتقال نیروی تولید شده توسط موتور را به سر دستگاه جهت به حرکت در آوردن نیدلهای کارتریج را دارند که اغلب خرابیهای دستگاهها شامل سوختن موتور یا شکستن وآسیب دیدن شفت و یا آسیب به برد الکترونیکی دستگاه میباشدکه با تعویض هر کدام از این قطعات میتوان دستگاه را مجددا مورد استفاده قرار داد. حال آنکه در دستگاههای با کیفیت بالا میزان خرابی این قطعات بسیار کم میباشد و حتی در صورت خرابی هر کدام قطعات مورد نیاز در دسترس میباشند ولی در عوض دستگاههای بی کیفیت خرابیهای بسیاری دارند و اغلب هم قطعات یدکی آنها در دسترس نیستند.

انواع تعمیرات دستگاه میکرونیدلینگ و معرفی چند برند معروف

دستگاه‌های میکرونیدلینگ در انواع مختلفی طراحی و تولید می‌شوند که برخی از آن‌ها را در ادامه معرفی می‌کنیم.

  • درمارولر Dermaroller: در این نوع سوزن‌های متعددی بر روی غلتکی دستی تعبیه شده است. با چرخاندن این غلتک بر روی پوست فرآیند میکرولندینگ اجرا می‌شود. از جمله برندهای معروف این نوع می‌توان Stacked، BeautyBio، Skincare و Ora را نام برد.
  • درماپن Dermapen: همان‌طور که از نام آن پیداست دستگاهی شبیه به قلم است. بر روی این قلم سوزن‌هایی قرار دارند که با سرعت بالا نوسان کرده و سوراخ‌های بسیار ریزی را بر روی پوست ایجاد می‌کنند. از جمله معروف‌ترین درماپن‌ها می‌توان به Comedix، Dr. Pen و MT.DERM اشاره کرد.
  • درماستمپ Dermastamp: مدلی مشابه درماپن است؛ با این تفاوت که سطحی بزرگ‌تر و شبیه به مهر دارد. امکان تنظیم طول سوزن‌ها از دیگر تفاوت‌های درماستمپ‌ها با مدل‌های قبلی‌ست. محبوب‌ترین درماستمپ‌ها عبارتند از: Swiss Clinic، Ora و SkinMed.
  • میکرونیدلینگ‌های خانگی: این دستگاه‌ها بی‌شباهت به دستگاه‌های حرفه‌ای نبوده و تنها برای استفاده در خانه طراحی شده‌اند. برندهای GloPRO، BeautyBio و Nurse Jamie برخی از برترین میکرونیدلینگ‌های خانگی هستند.
  • الکترونیدلینگ: این دستگاه از یش رفته ترین و به روز ترین دستگاههای میگرونیدلینگ است که با ترکیب میکرونیدلینگ با انرژی الکتروپوریشن اثر گذاری را چندین برابر می کند.

شیوه‌ی تعمیر دستگاه میکرونیدلینگ با توجه به نوع، ساختار دستگاه و دلیل خرابی متفاوت خواهد بود. با این وجود در ادامه مهم‌ترین نکات را در عیب‌یابی، تعمیر و نگهداری آن‌ها مرور می‌کنیم.

چگونگی عیب‌یابی دستگاه‌های میکرونیدلینگ

اجزای-تشکیل-دهنده

اولین گام در تعمیر دستگاه میکرونیدینگ، عیب‌یابی و یافتن علت خرابی‌ست. موارد زیر از جمله مراحل مهم  عیب‌یابی و تعمیرات دستگاه میکرونیدلینگ هستند.

  • بررسی عمق سوزن‌ها: تنظیم نبودن سوزن‌ها متناسب با نوع درمان ممکن است یکی از دلایل عملکرد نادرست دستگاه باشد.
  • بررسی کارتریج دستگاه: عدم نصب یا خرابی کارتریج از جمله دیگر عوامل رایج در خرابی دستگاه‌های میکرونیدلینگ است.
  • تمیز نبودن دستگاه: کثیفی یا تجمع آلودگی‌ها بر روی دستگاه اختلال در فرآیند درمان را به همراه خواهد داشت.
  • هماهنگ نبودن عمق نفوذ در سوزن‌ها: عدم اجرای یکنواخت درمان بر روی پوست از دیگر مشکلاتی‌ست که ممکن است دستگاهتان با آن مواجه شده باشد.
  • خرابی ولوم سرعت: کار نکردن کلیدهای مختلف از قبیل ولوم سرعت از دیگر احتمالاتی‌ست که در هنگام خرابی دستگاه‌های میکرونیدلینگ باید به بررسی آن پرداخت.
  • خرابی موتور دستگاه: بررسی موتور و اطمینان از سالم بودن آن گام آخر در عیب‌یابی‌ست و در صورت قابل تعمیر نبودن، ملزم به تعویض آن خواهید بود.
  • قطعی اتصالات در دستگاه  گاهی قطع شدگی کابل ها در درون دستگاه یا آداپتور آن مانع از روشن روشن دستگاه می شود.

قطعات نیازمند تعویض در تعمیرات دستگاه میکرونیدلینگ

قطعات-نیازمند-تعویض-در-تعمیرات-دستگاه-میکرونیدلینگ

گاهی تعمیر دستگاه میکرونیدلینگ تنها مستلزم تعویض قطعات خراب آن است. به مرور زمان و با استفاده از دستگاه، عملکرد لوازم جانبی میکرونیدلینگ دچار اشکال شده و جایگزینی آن‌ها با قطعات جدید مشکل را حل خواهد کرد. اما این قطعات کدامند؟

  • کارتریج میکرونیدلینگ: کارتریج مهم‌ترین قطعه در این دستگاه‌هاست. توصیه می‌شود به طور میانگین پس ار هر جلسه درمانی حتماً کارتریج را تعویض کنید.
  • سیم برق: سیم برق به مرور زمان ممکن است دچار اتصالی و قطعی شود.
  • باتری: گاهی روشن نشدن دستگاه می‌تواند به دلیل خرابی باتری اتفاق بیفتد. همه‌ی باتری‌ها طول عمری دارند که با طی شدن آن، زمان تعویض آن‌ها فرا می‌رسد.
  • واحد کنترل یا PCB: خرابی این قطعه باعث خواهد شد که خطاهای مختلف و اختلاف در عملکرد دستگاه را شاهد خواهید بود.
  • هندپیس Handpiece: گاهی تعمیرات تخصصی میکرونیدلینگ مستلزم تعویض هندپیس است.

نگهداری و افزایش طول عمر Micorneedling

تعمیر-میکرونیدلینگ

دستگاه‌های Microneedling از اجزای بسیار ظریف و حساسی تشکیل شده‌اند که استفاده‌ی زیاد و بدون مراقبت، می‌تواند بر عملکرد دستگاه و حتی ایمنی و سلامت مشتریان تاثیر منفی بگذارد. برای نگهداری هر چه بهتر و اجتناب از نیاز مکرر به تعمیر دستگاه میکرونیدلینگ به نکات زیر توجه داشته باشید.

  • سوزن‌های دستگاه مستعدترین نقاط برای جذب آلودگی و عفونت هستند. این اجزا را حتماً پس از هر بار استفاده به طور کامل تمیز و استریل کنید.
  • از روشن نگه داشتن دستگاه برای ساعات طولانی اجتناب کنید؛ چرا که این موضوع می‌تواند سبب خرابی موتور آن شود.
  • برای جلوگیری از خرابی باتری دستگاه را در شارژ رها نکنید.
  • در هنگام شارژ دستگاه آن را از سیم شارژر آویزان نکنید.
  • حتماً در استفاده از دستگاه بر اساس دستورالعمل‌های سازنده عمل کنید.
  • دستگاه را در محیطی خشک و تمیز نگهداری کنید.

ضرورت مراجعه به مرکز تخصصی تعمیر میکرونیدلینگ

تعمیرات میکرونیدلینگ امری کاملاً تخصصی‌ست. برخی از افراد در هنگام خرابی دستگاه، خود اقدام به تعمیر آن می‌کنند. این مسئله می‌تواند نتیجه‌ی معکوس و خرابی بیشتر دستگاه را به همراه داشته باشد. به همین دلیل توصیه می‌شود به جای آزمون و خطا و تلاش‌های متعدد برای تعمیر دستگاه میکرونیدلینگ، آن را به افراد متخصص بسپارید. ممکن است خرابی دستگاه شما به دلیل اشکال کوچکی در یکی از قطعات آن باشد؛ اما با تلاش برای رفع مشکل امکان افزودن مشکلات جدید و جدی‌تر نیز وجود خواهد داشت.

در این صفحه به بررسی مهم‌ترین مشکلات دستگاه میکرونیدلینگ و نحوه‌ی تعمیر دستگاه میکرونیدلینگ آن‌ها پرداختیم. نگهداری درست، نیاز به تعمیر دستگاه میکرونیدلینگ را به حداقل خواهد رساند. شرکت روبراه با همکاری مهندسین متخصص  فنی، امکان تعمیر حرفه ای دستگاه میکرونیدلینک را در اختیار شما میگذارد.