فنی

انواع طول موج لیزر و تفاوت آن‌ها

انواع طول موج لیزر

انواع طول موج لیزر و تفاوت آن‌ها

طول موج دستگاه‌های لیزر چه تفاوتی با هم دارند؟ آیا قدرت لیزر تأثیری در عملکرد این تجهیزات دارد؟ اگر قصد خرید دستگاه کارکرده لیزر مو را داشته، یا به دنبال از بین بردن مو‌های زائد خود باشید؛ قطعا این سؤالات ذهن شما را به خودش مشغول خواهد کرد. در حال حاضر می‌توان گفت استفاده از دستگاه‌های لیزر، یکی از روش‌های رایج حذف مو‌های زائد در مراکز زیبایی است. تجهیزات لیزر متنوع با برند‌های مختلفی در بازار وجود داشته که هر کدام عملکرد متفاوتی دارند. به طور کلی تفاوت آن‌ها نیز در طول موج لیزر ساطع شده از دستگاه است. اما چند نوع طول موج لیزر در این وسایل وجود دارد؟ آیا ضخامت مو بر انتخاب نوع لیزر تأثیرگذار است؟

در این مقاله تفاوت طول موج‌های مختلف را با هم بررسی می‌کنیم؛ همچنین به معرفی کاربرد آن‌ها در دستگاه‌های لیزر دست دوم می‌پردازیم. تا انتها همراه ما باشید تا بتوانید بهترین لیزر مو‌های زائد را داشته باشید.

طول موج لیزر چیست و انواع آن کدام است؟

از دستگاه‌های لیزر، توسط امواج نوری، نوعی انرژی به‌صورت متمرکز بر سطح پوست برای از بین بردن مو‌های زائد تابیده می‌شود که طول موج لیزر نام دارد. هر کدام از این امواج برای نوع خاصی از پوست و مو یا به اصلاح تایپ پوستی مورداستفاده قرار می‌گیرند. در واقع لیزر، یک طول موج مشخص از نور بوده که در حالت فشرده ارسال شده و به رنگ قرمز یا رنگ‌های دیگر دیده می‌شود. در ادامه متن بیشتر با انواع طول موج لیزرها و کاربرد آن آشنا می‌شویم.

طول موج ۶۹۴ نانومتر در لیزر دست دوم

لیزر روبی اولین دستگاه در نوع خود بود که سال 1960 برای لیزر مو‌های زائد در بازار عرضه شد. اساسا این نوع لیزر از زمان معرفی اولیه تاکنون، دستخوش پیشرفت چشمگیری نشده است. لیزر روبی طول موج کوتاه‌تر 694 نانومتر تولید می‌کند. همچنین به دلیل استفاده از کریستال یاقوت، پرتو قرمزرنگی از خود ساطع کرده که ملانین (رنگ‌دانه قهوه‌ای) موجود در فولیکول‌های مو را هدف قرار می‌دهد. هر دوی این ویژگی‌ها به آن اجازه می‌دهد تا برای رفع مو‌های زائد استفاده شود.

در واقع کسانی که رنگ پوست روشن و مو‌های تیره دارند، کاندیدای ایده‌آل برای استفاده از روبی هستند. این لیزر روی مو‌هایی که رنگ روشن‌تری دارند (بلوند، قرمز یا خاکستری) عمل نمی‌کند.

طول موج ۷۵۵ نانومتر در لیزر الکساندرایت

سیستم لیزر مو‌های زائد الکساندرایت، به دلیل سرعت بالاتر و کارایی بهتر؛ امروزه بیشتر در مراکز زیبایی استفاده می‌شود. به دلیل ماهیت سریع پالس‌های لیزر در این دستگاه، شاید فرد، کمی درد را تجربه کند. با این حال، همچنان از محبوبیت زیادی برخوردار است؛ زیرا طول دوره حذف مو‌های زائد، به میزان قابل‌توجهی کاهش می‌یابد. البته در حال حاضر این تجهیزات به سیستم‌های خنک‌کننده نیز مجهز شده‌اند.

لیزر الکساندرایت (الکس)، طول موج ۷۵۵ نانومتر از خود ساطع کرده و در هدف قرار دادن رنگ‌دانه‌های قهوه‌ای بسیار خوب عمل می‌کند؛ بنابراین برای افرادی که پوست روشن تا زیتونی دارند، مؤثرترین و بهترین لیزر مو‌های زائد است. در واقع از این دستگاه در کشور‌هایی که مردمی با پوستی روشن و مو‌هایی بلوند دارند، بیشتر استفاده می‌شود. به این نکته توجه داشته باشید که لیزر الکساندرایت را به دلیل قدرت واکنش لیزر در برابر طیف رنگ قهوه‌ای، نمی‌توان روی پوست‌های تیره به کار برد. زیرا ممکن است منجر به سوختگی، بد رنگی و جای زخم شود.

طول موج 808 نانومتر در لیزر دایود

این دستگاه، امواج را با طول موج 810 نانومتر به‌صورت پالسی به عمق فولیکول مو وارد می‌کند. به همین دلیل برای پوست‌های تیره‌تر و مو‌های مشکی یا خرمایی مؤثرتر است. از آنجایی که در این تجهیزات از تکنولوژی نیمه‌هادی استفاده شده، حدود 50 درصد انرژی به نور تبدیل می‌شود. در نتیجه هزینه تعمیر و نگهداری کمتری دارد. اگر به دنبال خرید دستگاه لیزر مو هستید، می‌توانید سؤالات خودتان را در مورد این دستگاه از کارشناسان ما بپرسید.

طول موج ۱۰۶۴ نانومتر در لیزر ان دیاگ

این لیزر به دلیل پراکندگی کمتر نور لیزر و نفوذ عمیق‌تر، به‌عنوان بهترین لیزر مو‌های زائد برای افرادی که پوست تیره‌تری دارند، شناخته می‌شود. طول موج 1064 نانومتر این دستگاه، به‌صورت مستقیم ملانین و ریشه مو را هدف قرار داده و بیشتر برای مو‌های مشکی و تیره کاربرد دارد. علاوه بر این، لیزر Nd: YAG بدون به خطر انداختن ایمنی، امکان به‌کارگیری طول پالس‌های کوتاه‌تر را می‌دهد. همچنین برای از بین بردن جای تاتو و لک‌های پوستی نیز استفاده می‌شود.

اگر قصد خرید دستگاه لیزر مو را دارید؛ خوب است بدانید که در حال حاضر این دستگاه لیزر مو‌های زائد، کم‌خطرترین دستگاه موجود در بازار است. متخصصان پوست بر این باورند که این طول موج لیزر خاص، مؤثرترین و بهترین لیزر مو‌های زائد برای افرادی بوده که پوست تیره یا برنزه دارند.

طول موج ۶۰۰ تا ۱۲۰۰ نانومتر در لیزر آی پی ال (intense pulsed light)

IPL به معنی نور پالسی شدید است. علیرغم اینکه آی پی ال، یک لیزر نیست؛ اما در مراکز زیبایی برای از بین بردن مو‌های زائد کاربرد زیادی دارد. این دستگاه از یک پالس یا فلاش نور قدرتمند مرئی و با طیف گسترده 600 تا 1200 نانومتر استفاده می‌کند. IPL مانند لیزر، ملانین مو را هدف قرار داده تا فولیکول را از بین ببرد.

عملکرد لیزر آی پی ال مشابه دستگاه‌های لیزری است؛ زیرا هر دو، از نور برای گرم‌کردن نقاط هدف خود استفاده می‌کنند. پوست رنگ‌پریده و مو‌های تیره، کاندید‌های خوبی برای حذف مو‌های زائد با روش IPL هستند.

سخن آخر
همان‌طور که در مطلب بالا مطالعه کردید؛ طول موج‌های متفاوتی در دستگاه‌های لیزر به کار می‌رود. برخی از فولیکول‌های مو مانند مو‌های صورت سطحی بوده؛ در حالی که برخی دیگر بسیار عمیق‌تر هستند. البته به دست آوردن نتایج عالی، نیازمند استفاده از طول موج‌های لیزری متعدد، برای هدف قرار دادن فولیکول‌های واقع در اعماق مختلف پوست است. در نهایت باید با توجه به تایپ پوستی خودتان، بهترین لیزر مو‌های زائد را انتخاب کنید.
اگر سؤالی در مورد خرید دستگاه لیزر مودست دوم دارید؛ در بخش نظرات همین صفحه آن را با ما به اشتراک بگذارید. شما به‌راحتی می‌توانید با تماس کارشناس مااز دستگاه لیزر کارکرده در حد نو را بررسی و خرید کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *